99-750 SRAD wont start - GSXR.com
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 11-16-2008, 07:21 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 5
99-750 SRAD wont start

I havent ended up using my injected 750 SRAD much this year, and went to start it today after a few months without use. It has always started fine in the past.
It fired for a few seconds then stopped - fuel pump is not priming, so I guess it just used the fuel in the rail, then stopped.
Does anyone know if there is a separate relay for the fuel pump, or is it controlled by the ECU, or is it the pump itself? How do I check what it needs.
The dash also says "chec" on it, when I turn the ignition on - never noticed this before.
Any advice on how to sort this would be appreciated.
speedyphil is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 11-21-2008, 11:35 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 5
Can anyone help

Is anyone familiar with this problem and can offer advice?
speedyphil is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 11-21-2008, 11:51 AM
Pro Racer
 
audi1031's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Austin Texas==The ATX==
Posts: 3,739
with it down a few months it should still fire up on that gas just try push start it.

2000 GSXR 750 w/04 1k engine
2000 GSXR 750 w/05 1k engine
YESSIR ----- YOU SUCK
audi1031 is offline  
post #4 of 9 (permalink) Old 11-22-2008, 08:20 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 5
99-750 SRAD wont start

I doubt that will work - the pump does not pressurise the fuel rail, so I cannot see how pushing the bike will get fuel pressure from an electric pump?
Unless I am missing something obvious - it started and ran for a few seconds until it drained the fuel from the rail, which was not replaced by the pump.

Last edited by speedyphil; 11-22-2008 at 09:10 AM.
speedyphil is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 11-22-2008, 09:50 AM
Novice
 
1fastzook's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Balt,md
Posts: 65
I would get a volt meter or a test lite and see if you have any voltage going to the fuel pump.Push starting isnt going to do any thing if your pump is not working.Not sure if there is a relay,you might want to look for a service manual.
1fastzook is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 11-22-2008, 10:00 AM
Rider
 
gsxrcrowdpleazr's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: KS
Posts: 274
Why do people call the older 750's SRAD's (Suzuki Ram Air Direct) thats just the name of the "ram air system"
I had a Tl1000r with superbike sticker placed on the cowl like the SRAD's. Never called it a TL1000r SUPERBIKE!!
OK I know that doesnt help yer thread.
Does sound like your fuel pump. i dont believe there is another relay, Its a carb bike right, no ECU? Sounds like the pump isnt doin the job to keep the bike running.

I plan on living forever. So far so good!
06GSXR1000
04ZX10
gsxrcrowdpleazr is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 11-22-2008, 11:10 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 5
GSXR 750 wont start

Injected.
I run my own garage but have never taken the bike apart - I guess the pump is in the tank is it?
I think its most likely the pump - they never seem to like standing and not being used on any vehicle, but I wan not sure if they had a relay or used the injection ECU to drive the pump, or even if there was a known issue with them as there are on some cars.

I know the reason it won't start is because it has no fuel, but was just not sure if it was the pump or some other issue - guess I'll have to find it and investigate.

I always call it an SRAD as thats what every biker I have ever known has called it - and it has SRAD in great big letters on the side!!

Thanks for eveyones suggestions.
speedyphil is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 11-22-2008, 11:40 AM
Novice
 
1fastzook's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Balt,md
Posts: 65
Actually i think your bike does have a FP relay,try doing a search on the net for a free service manual,to help you out on the wiring.Also the tip over swicth can cause the fuel pump not to work too.
1fastzook is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 03-06-2009, 02:44 AM Thread Starter
Squid
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 5
It was the stand.

Thanks for all the help. I charged it up, looked over this website, and then put the stand up and down half a dozen times.
Turned the ignition key, and the pump started to whir, and she started straight away.

Many thanks to everyone for suggestion, help, and for the website for the information it has - saved me from taking it to the bike shop for repair!!!!
speedyphil is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the GSXR.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome