HID's dont work [Archive] - GSXR.com

: HID's dont work


ktmracer153
03-11-2012, 03:57 PM
i ordered DDM tuning 6,000k 35W hid kit for the low beam of my 08 gsxr 600 and it plugged it in and it doesnt work theres power at the plug and i put the stock bulb back in and it works am i missing something here?

josjera
03-11-2012, 04:16 PM
i ordered DDM tuning 6,000k 35W hid kit for the low beam of my 08 gsxr 600 and it plugged it in and it doesnt work theres power at the plug and i put the stock bulb back in and it works am i missing something here?


Maybe you don't have enough power getting to the ballast to fire? Have you tested it by connecting it directly to the battery to see if it fires? It could be either ballast, bulb, or power. I had issues when i was installing hids where I wasn't getting enough power to the ballasts, so the bulbs wouldn't completely ignite and it would just flash

ktmracer153
03-11-2012, 05:17 PM
im not sure if theres enough power to fire the light, how many volts is needed to fire?

Chango
03-11-2012, 05:27 PM
How long did you give it to fire up? HIDs don't come on instantly, so giving it a minute or two may be necessary.

CrickiKaze
03-11-2012, 05:37 PM
revers teh wires going to the harness that plugs into the oem bulb harness. I had to do that.

Rudeboi253
03-11-2012, 06:22 PM
revers teh wires going to the harness that plugs into the oem bulb harness. I had to do that.

I had the same issue with my HID's... because some ballast are reverse polarity you have to flip your wiring and or plug for the HID's to work...

chevyguy4321
03-11-2012, 06:43 PM
I thought DDMs were great quality? I got some bluestreaks from STG.com simple to install besides drilling out the lightbulb retaining piece.

CrickiKaze
03-11-2012, 07:03 PM
I thought DDMs were great quality? I got some bluestreaks from STG.com simple to install besides drilling out the lightbulb retaining piece.

Besides drilling.....ok. They make adapters for issues like yours.

As stated above, some other applications harnesses are reverse compared to ours. I had to redo the harness on the other balast I had to proved to who I was selling it to it worked. This test was on a car.

chevyguy4321
03-11-2012, 07:05 PM
I figured they did but i wanted it done soon, It was already a month or so I hadnt been riding.

pswamp605
03-11-2012, 07:19 PM
some times my low beam works and some times it dont, but my high beam always works-but i bet next time i ride it wont now that i said that.

Medcoxo
03-11-2012, 08:14 PM
Also try reversing the power wires to the light itself.