Suzuki GSXR Forum banner

Suzuki FONT

30K views 11 replies 4 participants last post by  Ozsyd600  
#1 · (Edited)
Przeszukalem całe to forum, a także GDC - i nie znalazłem nic oficjalnego, więc pytam tutaj na wypadek, gdyby ktoś wiedział...

Jaka jest oficjalna czcionka SUZUKI dla dolnej naklejki owiewki i innych elementów graficznych?
Według postu na reference dot com, to Helvetica Neue Black. Ktoś WYDAWAŁ SIĘ, że wie na GDC i powiedział, że to SWISS BOLD, ale jestem sceptyczny.

Mam przyjaciela, który tnie winyl, a ponieważ dobrze radzę sobie z Photoshopem, mogę łatwo zrobić układ - ale chcę, żeby wyglądał jak OEM, a nie tylko "zbliżony do niego". Potrzebuję go w kolorze zielonym, w przeciwnym razie kupiłbym go na eBay. Nie mogłem znaleźć nikogo, kto sprzedawałby wersję 12x2" w potrzebnym mi kolorze. Zauważyłem również, że kerning jest zbyt oddalony od siebie na większości tych etykiet eBay.

Dzięki!

#2 · (Edited)
Image

Oto moja pierwsza próba skopiowania tej kalkomanii za pomocą czcionki Helvetica Neue Black - "I" wydaje się zbyt szerokie, dolna noga "K" odsuwa się od pionu w przeciwieństwie do oficjalnego standardu SUZUKI, ale reszta jest całkiem dobra. Mogę jednak nie mieć racji co do wymiarów, ponieważ moje owiewki nie są oryginalne i nie mogą być używane jako wskazówka. Moja obecna etykieta ma 11,125 cala szerokości i 1,625 cala wysokości. Po porównaniu tych dwóch zdjęć widzę, że moja jest za wąska, "I" nie pasuje do krawędzi czarnego plastiku, tak jak w próbce z internetu, której użyłem jako odniesienia (i widzę, że ma oryginalną grafikę, ponieważ ukośnik na zbiorniku pasuje do plastików).

Czy ktoś z K6 lub K7 600 lub 750, która ma oryginalną STOCK FAIRING GRAPHICS, może zmierzyć rzeczywiste wymiary grafiki dolnej owiewki?
(wysokość i szerokość) (cale lub cm)

Image

#5 ·
Cześć @Lagarto,

Szerokość wynosi 308 mm. Wysokość wynosi 45 mm.

Szerokość każdej litery wynosi:

S 55 mm
U 52 mm
Z 52 mm
U 52 mm
K 56 mm
I 17 mm

Odstęp między literami S do K wynosi 5 mm
Odstęp między K i I wynosi 4 mm

Mam nadzieję, że to pomoże.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

#7 ·
Hej @Lagarto,

Szerokość wynosi 308 mm. Wysokość wynosi 45 mm.

Szerokość każdej litery wynosi:

S 55 mm
U 52 mm
Z 52 mm
U 52 mm
K 56 mm
I 17 mm

Odstęp między literami S a K wynosi 5 mm
Odstęp między K a I wynosi 4 mm

Mam nadzieję, że to pomoże.

Wysłano z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk
FANTASTYCZNIE i tak, to dokładnie specyfikacja, której szukałem. Przeszliście Państwo samych siebie, dziękuję! Opublikuję ostateczne wyniki po wycięciu i nałożeniu winylu. Muszę jeszcze poczekać 2 tygodnie na dostawę tworzyw sztucznych.

Pozdrawiam,
Lagarto

#8 ·
Jeśli twój znajomy potrafi wycinać winyl, powinien być w stanie zduplikować logo z dowolnego obrazu. Coś takiego powinno dobrze działać:

Image
Bardzo przydatne odniesienie, mogę to nałożyć na mój "idealny układ rozmiaru". Dziękuję!

Ponieważ Ozsyd600 podał wymiary, grafika będzie idealnie dopasowana i proporcjonalna do tej owiewki.

Jesteście wspaniali :smile