Suzuki GSXR Forum banner

41 - 60 of 62 Posts

·
Registered
Joined
·
31 Posts
Fi 06 1000

There is no pink or black wire under the tail. Mine seem to be by the battery. I do not know which wires to jump to find the code can anyone help
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
I have an SV and I have the dealer mode switch hard wired into a switch. Anyway, I have the SDS connector down by the dealer mode connector and was wondering if anybody has any information on the Suzuki Diagnostic System and how it's used? :hmmm:

Don't see much about this. My dealer told me about it a little.
 

·
Registered
Joined
·
131 Posts
Hi all

today after dropped the bike with a slow speed, tried to turn on and found out that my F I flashing, do some research online and test the dealer mode , code : -C00, according to the code list it's ok, but don't know why its still on, just do the oil change and top up the coolant last week, any idea guys


thanks.

by the way to those who have 07, the dealer mode is under the rider seat just incase u need it.
 

·
Registered
Joined
·
1,832 Posts
So after searching for a while (yes i used the search function) I can't seem to find an answer that is 100%.
Tonight I took the exhaust valve motor and cables off of my 05 1000. What do I need to do with which wire to avoid getting a check engine light?
Any help is MUCH appreciated
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
C42 Gsxr600 K9

im from Israel and i have a GSXR600 2009 (Eurupien version)
the bike is limited to 33hp by CDI/ECU (from the factory)
i ordered a unlimited/regular CDI from the US
when i connected it, the bike wont start and shows FI
i found out its C42 that means IGNITION SWITCH SIGNAL
the red light (with the key in it) stays on and wont blink.

someone knows how to fix it without going to the dealer (dont want to lose my warenty), instructions ?

thanks Daniel
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
My friend's bike wont start. He said he tried the paper clip thing for dealer mode but put the clip in the wrong place. Probably shorted something out. What did he kill and how do we fix his mess? :bowdown:

04 gsxr1000
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
FI fault...2001 GSX1000R

Throughtout these posts seems most are just having the fault light appear, but my bike always sputters a bit as it comes on indicating it's a little more than just a fault light problem. It only happens at low RPMs, but can happen at the beginning of my ride before its completely warmed up or after a long highway ride. There doesn't seem to be much of a pattern, but it does happen about 4 out of 5 times on the bike.
I've taken it to the Suzuki dealer twice and the first time they adjusted the idle and all that changed was that it idles faster. The next trip they replaced all 4 injectors claiming rust, but all that changed was making my bank account smaller. At the same time the guy said he gave me a new map and I could tell a difference in performance (very, very strong), but it will still sputter at low RPMs and the FI light is right back. I can reset it by turning off the ignition, but it will come back.

Add ons: Previously it had a Power Commander that started acting up, so it was removed by those same Suzuki guys. It also has a Jardine slip on exhaust and a GPS tracking system with Alarm & back-up battery.

In reading these posts I will attempt to get the code using the tips I've read, but does anyone have any suggestions of what may be the cause?

Thanks!
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
FI fault...2001 GSX1000R: Please help!

Throughtout these posts seems most are just having the fault light appear, but my bike always sputters a bit as it comes on indicating it's a little more than just a fault light problem. It only happens at low RPMs, but can happen at the beginning of my ride before its completely warmed up or after a long highway ride. There doesn't seem to be much of a pattern, but it does happen about 4 out of 5 times on the bike.
I've taken it to the Suzuki dealer twice and the first time they adjusted the idle and all that changed was that it idles faster. The next trip they replaced all 4 injectors claiming rust, but all that changed was making my bank account smaller. At the same time the guy said he gave me a new map and I could tell a difference in performance (very, very strong), but it will still sputter at low RPMs and the FI light is right back. I can reset it by turning off the ignition, but it will come back.

Add ons: Previously it had a Power Commander that started acting up, so it was removed by those same Suzuki guys. It also has a Jardine slip on exhaust and a GPS tracking system with Alarm & back-up battery.

In reading these posts I will attempt to get the code using the tips I've read, but does anyone have any suggestions of what may be the cause?

Thanks!
 

·
Registered
Joined
·
322 Posts
these codes should be made a sticky on here.......

C00 no fault
C11 camshaft position sensor
C12 crankshaft position sensor
C13 intake air pressure sensor
C14 throttle position sensor
C15 engine coolant temperature sensor
C21 intake air temp sensor
C22 atmospheric pressure sensor
C23 tip over sensor
C24 ignition signal for no.1 cyl.
C25 ignition signal for no.2 cyl.
C26 ignition signal for no.3 cyl.
C27 ignition signal for no.4 cyl.
C28 secondary throttle valve actuator
C30 secondary throttle control unit
C31 gear position signal
C32 injector signal for no.1
C33 injector signal for no.2
C34 injector signal for no.3
C35 injector signal for no.4
C41 fuel pump control system
C42 ignition switch signal
C46 exhaust control valve actuator (1000 only)

“C11” (P0340) CMP SENSOR CIRCUIT MALFUNCTION
“C12” (P0335) CKP SENSOR CIRCUIT MALFUNCTION
“C13” (P0105-H/L) IAP SENSOR CIRCUIT MALFUNCTION
“C14” (P0120-H/L) TP SENSOR CIRCUIT MALFUNCTION
“C15” (P0115-H/L) ECT SENSOR CIRCUIT MALFUNCTION
“C21” (P0110-H/L) IAT SENSOR CIRCUIT MALFUNCTION
“C22” (P1450-H/L) AP SENSOR CIRCUIT MALFUNCTION
“C23” (P1651-H/L) TO SENSOR CIRCUIT MALFUNCTION
“C24” (P0351), Coil #1IGNITION SYSTEM MALFUNCTION
“C25” (P0352), Coil #2
“C26” (P0353) Coil #3
“C27” (P0354) Coil #4
“C28” (P1655) Secondary TV ACTUATOR CIRCUIT MALFUNCTION
“C29” (P1654-H/L) Secondary TP SENSOR CIRCUIT MALFUNCTION


FI SYSTEM DIAGNOSIS
“C31” (P0705) Gear Position SWITCH CIRCUIT MALFUNCTION
“C32” (P0201), #1PRIMARY FUEL INJECTOR CIRCUIT MALFUNCTION
“C33” (P0202), #2
“C34” (P0203) #3
“C35” (P0204) #4

“C36” (P1764), # 1 SECONDARY FUEL INJECTOR CIRCUIT MALFUNCTION
“C37” (P1765), #2
“C38” (P1766) #3
“C39” (P1767) #4

“C41” (P0230-H/L) FP RELAY CIRCUIT MALFUNCTION
“C42” (P01650) IG SWITCH CIRCUIT MALFUNCTION
“C44” (P0130/P0135) HO2 SENSOR (HO2S)
CIRCUIT MALFUNCTION (For E-02, 19)
“C46” (P1657-H/L or P1658) EXCV ACTUATOR
CIRCUIT MALFUNCTION
“C49” (P1656) PAIR CONTROL SOLENOID VALVE
CIRCUIT MALFUNCTION
“C60” (P0480) COOLING FAN RELAY CIRCUIT MALFUNCTION
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
k5 GsxR 1000

could sum one dat owns any k5/k6 GsxR 1000 tell me if they found the plug for the codes n wat color r the wires...
i have read the whole topic on this forum n no one specified were they found the plug.

pls guys.

thanks
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
c46 exhaust control valve actuator on K5/K6 1000

ok, im going to clear this up...
we all looking for the plug to jump the wires to get the f1 codes.
on the K5/K6 1000 its not a 2 wire plug, its a 6 wires plug.
the colors r, black/white trace, white/red trace.
its locate by the negative pole of the battery, its a white plug n it has a black rubber cover on it.

now, i got all this.
but i dnt kno how to fix the problem i have on my bike.

i have the code C46.

wat i have to do, or wat it could b done to fix this???
 

·
Registered
Joined
·
331 Posts
Check the fuse box on the right side of the bike as you are sitting on it. You have to take off the faring. On my 05 1k there is a black box that says fuses. Eight fuses or located there. I blew one of those when i jumped the wrong wires.
 

·
Registered
Joined
·
980 Posts
k guys im new to the site and im hoping youll be able to help me out. i just bought a 07 750 from an auction. the bike has a erion pipe on it. The problem is that i have the red light on when i start the bike i did the dealer mode and its code 46 so according tto the code list its EXHAUST CONTROL VALVE ACTUATOR , how do i go about fixing the problem? also where the temperature is it goes f1 then goes to the temp then f1 and then the temp basically it flashes the f1 where the temp is. im more of a car mechanic and dont know much about bikes. hope someone can help out.
thanks anyway
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Disconnect you neg(-) side of your battery and let set for 5 min.
C00 means no fault found. Just think you need to reset the entire ECU/CDI.
Did you hook up a full exhaust? I think there's a brown wire on you harness plug to your ECU that needs to be cut. Can't tell you exactly which one. That will keep the F1 code from showing up but I'm not sure about you 05 model. I have the 02 1000cc, it's wiring is all different.
I took my 2002 GSXR 1000 in to K's Motorsports in humble Texas & I was pulling up c-46 code for the exhaust actuator valve due to putting an aftermarket shorty exhaust on and taking factory exhaust system off. Which I knew that it was causing the light to come on, but after they put the servo buddy on my bike "the tech traces down a wire going to my that was cut and told me he had to solder it back together which cost me ½ hour!" Could this be the wire that you're talking about needing cut? With the only exception being that I was still getting the FI46 code when put in dealers mode!!! Since I've got the bike back from the shop, I've had more problems than what it actually went with and it seems like it's getting worse like over charging my battery causing my bike to bog down more ( while not being in a load & under a load ). Which I knew the bike was bogging down but only under a load until it went over there. I know my TPS was adjusted correctly with the -C00 showing on cluster. They said they adjusted my TPS which was already set properly!!! If I can tell you the color of the wire tomorrow, is there any way that you may be able to tell me what it was for and if it was needed to be soldered together?
 
41 - 60 of 62 Posts
Top